מוצרי CBD הם דבר שקל מאד למצוא לרכישה ברשת ופשוט להזמין הביתה מכל סוג, צבע, גודל או טעם שאתם רוצים, כולל בין היתר מוצרים ייחודיים שלא קל בכלל להכין בבית כמו סוכריות CBD למשל, אבל מי שרוצה להכניס CBD הביתה בצורה קצת יותר ייחודית ומעניינת ובעיקר לעשות את זה בעצמו כדי לקבל גם את הסיפוק שבעשייה, יכול בהחלט לעשות כן דרך בישול עם CBD שהוא משהו שממש לא מסובך לעשות אם רק מכירים ושומרים על כמה עקרונות בסיסיים.
אחד העקרונות הראשונים של בישול עם CBD הוא לזכור את הטמפרטורה העליונה ביותר שמעליה אסור לעלות בכל שלב שלא יהיה בבישול או בעיבוד המזון, כלומר מראש לדעת להגדיר לעצמכם שכל פעולה שאתם עושים במטבח ואתם רוצים שתהיה קשורה לנושא של בישול עם CBD חייבת להתבצע בטווח של עד הטמפרטורה העליונה הזו ולא יותר ממנה. הרף העליון המדובר של הטמפרטורה לבישול נאות עם CBD הוא רף של כ-180 מעלות צלסיוס ויש המקפידים אפילו לא לעלות מעל 170 מעלות צלסיוס, בהתאם להגדרה המקובלת של טמפרטורת הרתיחה של CBD, כלומר הטמפרטורה בה הוא הופך מחומר נוזלי בעל תכונות מסוימות לענן של גז שמתאדה החוצה מהמאכל שאתם מכינים.
אם אתם מקפידים שכל פעילות שלכם במטבח, ולא משנה אפילו אם מדובר בחימום של תמצית מסוימת, רוטב או כל דבר אחר שה-CBD שלכם יכול להימצא בתוכו ככדי להיכנס למנה או לתבשיל, תתבצע בטווח טמפרטורה שלעולם לא חורג מכ-175 מעלות צלסיוס, אתם כבר בדרך הנכונה והקלה שלכם להתחיל לבשל עם CBD בהצלחה ולהכין מגוון של מנות שיכניסו לכם רוח חיים ירוקה, רעננה וחדשה למטבח הביתי שלכם. אחרי שהבנו את הנושא החשוב ביותר של טמפרטורה, מה עוד חשוב לדעת לפני שאפשר לבשל בהצלחה עם מוצרי CBD?
בישול עם שמן CBD ומה שצריך לדעת עליו
בישול במטבח כדאי שיתבצע תמיד עם שמן CBD ולא עם מוצרים אחרים כגון תפרחות למשל, קודם כל כיוון שהרבה יותר קל להשיג מוצרים איכותיים בקטגוריה של שמן CBD לעומת תפרחות CBD שהן לא מוצר נפוץ בכלל בשוק הישראלי ולמעשה לאף אחד גם לא ממש מותר למכור אותן, אך גם כיוון שהרבה יותר למדוד כמויות מדויקות של שמן ושל חומר פעיל (CBD) שקיים בתוכו כאשר עושים שימוש בשמן ולא בתפרחות שהן מוצר שהרבה יותר קשה לדעת שכל סנטימטר וכל פירור ממנו יהיה בעל תכונות אחידות. כלומר אחרי הנושא של טפמרטורת הבישול, הדבר הבא שאתם צריכים לקחת ללב הוא לבשל בעזרת שמן CBD בלבד ולא בעזרת מוצרים אחרים.
הדבר הבא שחייבים להקפיד לשמור עליו הוא סביבה מאד נקייה, בייחוד כל סביבה בה מעובד או נשמר או מעורבב CBD לתוך המנה, הרוטב או תערובת הבישול שלכם, ולא משנה באיזו מנה פוטנציאלית שאתם עומדים להכין מדובר. כל הפרה של תנאי הניקיון הללו ואפילו שתהיה קלה ביותר, כזו שלא חס וחלילה תגרום לכם לכאבי בטן ולא תהרוס לכם את המנה, אבל כן תזהם את ה-CBD לפני שיתערבב כמו שצריך במנה שלכם ותהרוס את כל פוטנציאל ההשפעה הרפואית שלו, מה גם שככל הנראה יחמיץ את טעמו ויקלקל לכם אלמנט חשוב נוסף של הטעם הכולל של המנה כולה. כדי למנוע את כל זה, ולהתחיל את תהליך הבישול שלכם עם CBD ברגיל ימין, כדאי להקפיד לשמור על ניקיון מרבי ובידוד רב ככל האפשר של ה-CBD לפני שהוא נכנס להתערבב במנה. תוסיפו לכך את נושא הטמפרטורה שדיברנו עליו קודם ואת ההגבלה לשימוש במוצרי שמן CBD בלבד, ויש לכם מתכון מנצח להתחיל לבשל איתו לפי כל מתכון רלוונטי ומתאים לחך שלכם שתוכלו למצוא ברשת.