בישול עם CBD דורש אפשרות פשוטה והגיונית לשלב בעזרתה CBD בתור חומר פעיל בכל מנה שאתם מעוניינים להכין, מכיוון שאי אפשר פשוט לשפוך פנימה שמן CBD לכל מנה שאתם מכינים ופשוט לקוות לטוב. הדרך בה מגיע ה-CBD בתצורה הנכונה, בזמינות הגיולוגית הנכונה, במצבו האקטיבי הנכון שמוכן להחלת ההפשעה על גוף האדם ובכלל, כרכיב פעיל שאפשר להשתמש בו לבישול עם CBD, היא בתצורה של מה שנקרא "בסיסים שומניים" – ביטוי שכל מי שרוצה לבשל עם קנאביס רפואי ובפרט עם CBD במטבח שלו חייב להכיר ולדעת לזהות ולאפיין לפי סוגים שונים של מנות המיועדות להכנה.
בסיסים שומניים לבישול עם CBD ובכלל, בסיסים שומניים לבישול עם קנאביס, הם למעשה מוצרים מוכנים המכילים CBD אותם הכנתם לבד בבית מראש, ואשר משמשים לאחר מכן לתהליך ההכנה של מנות מסוימות במטבח שכוללות בתוכן CBD כחומר פעיל עיקרי. יש לציין כי צריכה של CBD, המיועד בדרך כלל לשימוש רפואי ולא למה שנקרא מטרות פנאי והנאה, בתצורה של מאכלים המיועדים לצריכה דרך מערכת העיכול היא לא בהכרח הדרך היעילה ביותר לצרוך אותו לשימוש רפואי, אבל אם בכל זאת בחרתם בדרך הזו כדאי שתכירו את הבסיסים השומניים הנפוצים שיעזרו לכם לבשל עם CBD במטבח שלכם.
בסיסים שומניים המכילים CBD – למה הם משמשים במטבח?
הבסיסי השומני הכי מפורסם בעולם הוא חמאת קנאביס, במקרה שלנו חמאת CBD אבל בכל זאת מדובר בחמאה שהיא אולי המצרך הבסיסי ביותר בכל סוג של מטבח מקצועי. מעצם העובדה שכמעט כל מנה מכילה חמאה בכל מקרה או שאפשר לשלב בתוך תהליך ההכנה שלה חמאה כדי לשפר את התוצאות, שימוש בחמאת CBD מאפשר לכם להכניס CBD כמעט לכל מנה שאתם רוצים להכין ובעיקר לסוגים שונים של מנות חלביות וקינוחים.
בסיס שומני נוסף שנחשב לשימושי במיוחד, בעיקר עבור מי שעושה דיאטה "פליאו" או נשמר מפני אכילת חמאה, הוא שומן כבש CBD, אשר משמש לאותה המטרה ונראה פחות או יותר אותו הדבר לאחר תהליך ההמסה שלו, אך כמובן ניתן להשתמש בו למטרות אחרות לגמרי של בישול תבשילים בשריים ולקבל באמצעותו טעם שונה לגמרי מזה שמניבה חמאת CBD.
בסיסי שומני אחר וורסטילי ביותר שכל אחד צריך להכיר הוא שמן CBD לבישול, ששונה לגמרי אגב מסתם שמן CBD ששמעתם עליו עד היום ולמעשה לא מופק בכלל מאותם החומרים. שמן CBD לבישול הוא שמן בישול רגיל שאתם מכירים מהמטבח שלכם שעבר תהליך של ההעשרה ב-CBD על ידי מיצוי שומני של תפרחת, בתהליך הדומה מעט לתהליך ההכנה של חמאת CBD. בסיס שומני זה משמש להכנה של כמעט כל מאכל שאי אפשר לשלב בו חמאה או שומן כבש, ולכן הוא אמור "לסגור לכם את כל החורים" בנוגע לבישול עם CBD במטבח.
דבר אחרון שכדאי להזכיר כאן הוא חלב CBD אותו מכינים על ידי מיצוי חמאת CBD בחלב, במטרה להכין שייקים ומשאר משקאות שאי אפשר להשתמש להכנתם בשום בסיס שומני מוצק. הבעיה העיקרית עם חלב קנאביס בכלל ועם חלב CBD בפרט היא כמות נמוכה יחסית של שומן שקיימת בחלב לעומת דברים כמו שמן, חמאה או שומן כבש, ולכן מדובר בבסיסי שללא העשרה בחמאה לא יתן לכם בדרך כלל את ההשפעה המבוקשת. לרוב, במשקאות CBD אפשר פשוט לערבב שמן CBD בלי להכין מראש את החלב הייעודי, ולכן זהו ככל הנראה הבסיס המיותר ביותר ברשימה שחבל לכם לבזבז עליו זמן אלא אם כן מדובר במרכיב חיוני למשקה חלבי שאתם רוצים להכין.